Om denne blog

Historiske fakta:

I Bayeux i Frankrig hænger et broderet tapet/tæppe, 50 cm X 70 m. Det fortæller om Wilhelm Erobrerens sejr over angelsakserne i 1066. Den begivenhed blev afslutningen på vikingetiden. Tæppet er syet kort tid efter, formodentlig på et værksted i Sydengland. En har tegnet og mange har syet. Heldigvis har det overlevet til i dag.

Vores historie:

I Ladby blev en stormand begravet i sit skib med heste og hunde. Kort efter højsætningen blev højen åbnet, liget fjernet og gravgodset splittet ad. Mon børnebørnene hentede bedstefar og begravede ham i kristen jord? Vi ved det ikke, og således er listen over alt det, vi ikke ved, begyndt. I 1935 blev skibet genfundet og udgravet. I 1937 åbnede Vikingemuseet Ladby.

Tanken er at skabe to billedtapeter med historien om vikingeskibet i Ladby. Et om det gamle skib og et om det nye, som vi er ved at bygge. De to tæpper skal være 50 cm høje og 7 m lange.

Det store midterfelt fortæller selve historien, her tegner museets folk hovedhistorien og retningslinierne. Syinteresserede fra lokalområdet broderer hovedhistorierne. Vi håber, at rigtig mange vil melde sig og være med til at skabe et unikt stykke håndarbejde.
På det nye skibstapet kan alle både tegne og brodere en detalje på friserne. Her skal medtages hvad der sker ude i verden og i Danmark lige nu. Hver ”fremmed” syerske skal tegne og evt. sy sin del og skrive navn + evt. en lille historie om begivenheden. På den måde får vi en enestående fastfrossen ”TV-avis” set fra mange landes synsvinkel.

Man kan følge med i processen og deltage i at sy – hver onsdag fra kl. 13 til 16 på Vikingemuseet Ladby. At være med kræver kun, at man har lyst til at prøve kræfter med sy-måden og historien.

Ønsker du at være med så kontakt: Inge Svensmark. Mail: ingesvensmark@gmail.com eller mobil: 27 12 20 86 eller mød op på en sy-onsdag. (Kig på museets hjemmeside for ændringer).

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s


%d bloggers like this: